תערוכה: ״הפוטנציאל הכלכלי של השפה הפורטוגזית״

הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי, מבואה
ללא תשלום
תערוכה: ״הפוטנציאל הכלכלי של השפה הפורטוגזית״

250 מיליון דוברי השפה הפורטוגזית מייצגים כ- 3.7% מאוכלוסיית העולם, ומחזיקים  בכ-4% מהעושר העולמי הכולל. שמונה המדינות אשר שפתן הרשמית היא הפורטוגזית, מכסות שטח טריטוריאלי של 10.8 מיליון קמ״ר, בערך 7.25% מפני השטח היבשתי של כדור הארץ, ובנוסף, ברשות המדינות הללו נמצאים גם שטחים ימיים רחבים. השפה הפורטוגזית היא השפה הרביעית המדוברת ביותר בעולם, ונרשם לזכותה קצב גידול מהגבוהים ביותר באינטרנט, ברשתות החברתיות ובלימודה כשפה זרה. חשיבותה הגדולה של השפה הפורטוגזית הפכה לאובייקט משמעותי בקרב מחקרים אקדמיים, ולתחום עניין עבור ארגוני תקשורת בעלי השפעה רחבה.

באמצעות ביקור בתערוכה, יוכל המבקר ללוות את התפתחותה של השפה הפורטוגזית לאורך מאות שנים, החל מהרגע בו הוגדרה הזהות הלשונית הכוללת של פורטוגל במאה ה-XV, דרך התגבשותה בתור שפה משותפת (לינגואה פרנקה) - בה נעשה שימוש בהסכמים דיפלומטיים ומסחריים (במיוחד בתקופת הרחבת השלטון הפורטוגזי) - עד התקופה הנוכחית, בה הפורטוגזית הפכה לשפת אם לאומית בחמשת היבשות (עובדה שמוצאת הקבלה רק בקרב השפה האנגלית, בתור שפה שנמצאת במערכת הלימוד של מדינות רבות). בנוסף, התערוכה גם מנתחת את ערכה וכובדה של השפה כחלק מהכלכלה העולמית, ההון האנושי של השפה הפורטוגזית והשימוש בשפה באמצעים טכנולוגים חדשים.

החלק המסכם של התערוכה פונה כלפי עתידה של השפה, תוך כדי הערכה שמספר מדברי השפה יגיע לכדי 350 מיליון בשנת 2050, מה שיביא לכדי כך שהיא תהיה השפה השלישית המדוברת ביותר בעולם, אחרי הספרדית והאנגלית.

מידע נוסף לגבי השפה הפורטוגזית ניתן למצוא באתר www.instituto-camoes.pt

התערוכה תוצג בין התאריכים 4 ביוני - 27 ביוני במבואת הספרייה