ספרים וספריות בעקבות הקורונה

ד"ר ננה אריאל, ד"ר נעמה שפטלוביץ', מירה רשתי, שירה חפר

ההתמודדות עם משבר הקורונה מציבה אתגרים חדשים בפני ענף הספרים ועולם הספריות

ומזמינה לחשיבה מחודשת.

• מה קרה בחודשים האחרונים בעולם הספרים, ולקראת מה אנחנו הולכים?
  • איך ענף הספרים הושפע מהמגפה, ואילו הזדמנויות חדשות ומפתיעות צצות דווקא בעת הזו?
  • איך אפשר לאפיין את מעגל הפגיעה - ספרים, הוצאות, בתי דפוס, מפיצים, צרכנים וכו'? האם הספריות יוצאת דופן בהקשר הזה?
  • האם יש ערך לספר כאובייקט ביום שאחרי הקורונה?
  • מה התפקיד של 'חללי ספרים' (ספריות וחנויות ספרים) בזמני משבר והאם יש 'ערך' לחנות ספרים וספרייה כמקום פיזי בעת הזו?
  • מהם הצרכים שעלו בתקופה הזו מצדם של הצרכנים והאם ניתן להסיק מסקנות כבר בעת הזאת לגבי עתיד שוק הספרים ותפקידן של ספריות?

ד״ר ננה אריאל, כותבת, חוקרת ומרצה לרטוריקה בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב, ומרצה אורחת באוניברסיטת הרווארד בארה"ב. ספרה "מניפסטים: כתבים של אי-נחת על סף המאה ה-21" הופיע בהוצאת בר-אילן, 2018. בעלת "דפוס בית" - בית מלאכה זעיר לספרים.

ד"ר נעמה שפטלוביץ', מנהלת הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי משנת 2009, בעלת תואר דוקטור בארכיאולוגיה, נושא עבודתה דן במנהגי הקבורה בתקופה הכלקוליתית בלבנט.

שירה חפר, מתרגמת, עורכת ומקימת הוצאת לוקוס (2015), ובעבר את הוצאת זיקית (2012). בוגרת תואר שני בתרגום וחקר התרגום מאוניברסיטת בר אילן, תואר ראשון בפילוסופיה, מדעי המדינה ותולדות האמנות מאוניברסיטת תל אביב. גרה בתל אביב.

מירה רשתי, מנהלת חנות הספרים העצמאית - סיפור פשוט, ועורכת ראשית של גרנטה בעברית - מגזין לספרות חדשה.

מפגש הזום יתקיים ביום שלישי, 16 ביוני 2020, בשעה 17:00.

לינק להרצאה יישלח בסמוך למועד ההרצאה, למייל אותו רשמתם בטופס הרישום.